Plakinstructie Autostickers

Hoe plak ik een autosticker?

Of het moeilijk is om een autosticker te plakken hangt geheel af van de bestelde sticker. Je hebt eenvoudige stickers zoals de full color bloemstickers of een www reclame sticker. Deze zijn vrij eenvoudig te plakken, zeker als ze niet al te groot zijn. Grotere stickers vergen iets meer handigheid en worden het makkelijkst geplakt met twee personen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voor je begint. Heb je toch nog een vraag na het lezen en bekijken van ons filmpje, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 


Aandachtspunten!


Let op bij het vetvrij maken van auto's en ruiten:

 • Gebruik een professionele ontvetter, warm water met afwasmiddel of reinigings alcohol. Wij hebben ook speciale ontvettingsdoekjes te koop, deze zijn bij alle stickers mee te bestellen. 
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen die een beschermlaag achterlaten. Bij veel ruitenreinigers is dit het geval, zoals bijv. glassex. De stickers kunnen dan niet goed hechten.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen met citroen of ammoniak. Deze kunnen de plaklaag aantasten.


Let op met de achterruitwisser bij stickers op een achterruit:

 • Indien de stickers op een vetvrije ondergrond en goed geplakt zijn is incidenteel gebruik van de ruitenwisser geen probleem. Let echter op met stickers die bestaan uit kleine onderdelen en scherp gesneden hoeken. Deze zijn uiteraard kwetsbaar. 
 • Gebruik van een wasstraat is op eigen risico.


Extra tips:

 • Kijk voordat je gaat beginnen of er uitsparingen weggesneden moeten worden voor emblemen of bijvoorbeeld de antenne.
 • Bij viperstripes is het handig om een touwtje over de auto te spannen als referentiekader.
 • Veel van onze autostripings zijn universeel te gebruiken. Het is daarom vaak het geval dat de striping langer is.  Het overtollige materiaal kun je gewoon wegknippen of -snijden. Het is verstandig dit na het plakken te doen zodat je nooit te veel wegknipt of -snijdt en dit later ook mooi om de rand van het plaatwerk kan wrijven.
 • Stickers met grote oppervlakten kunnen ook op een natte ondergrond worden aangebracht. Voeg eventueel een klein beetje afwasmiddel toe (zonder citroen) in een plantenspuit en bevochtig de ondergrond en de plakzijde van de sticker hiermee. Bij het opbrengen van de sticker is deze dan nog tijdelijk te verschuiven. Tevens is het met deze methode makkelijker om luchtbellen onder het stickeroppervlak te voorkomen. Let op dat je wel minstens 30 minuten wacht met het verwijderen van de applicatietape aangezien de sticker anders nog niet voldoende hecht aan de ondergrond. 
 • Prik eventuele luchtbellen met een naald of scherp puntje van een mes door en druk de lucht door het gaatje naar buiten. 


Hoe plak ik een 'eenvoudige' autosticker?
 • Hoe plak ik een grotere autosticker?
Hoe plak ik een remklauw sticker?


 • Maak de remklauw grondig schoon, zodat deze vetvrij is. 
 • Knip de stickers uit en verwijder het rugpapier van de sticker. De sticker zelf zal aan de applicatielaag blijven plakken.
 • Plak de sticker op de remklauw en druk deze stevig aan.
 • Verwijder nu voorzichtig de applicatietape. De sticker zelf blijft plakken op de remklauw. 

Hoe wrap ik (een deel van) mijn auto?


Voor het wrappen van (een deel van) je auto heb je veel geduld nodig en wat handigheid is ook niet onbelangrijk. Neem de tijd en overhaast het niet. Door de speciale lijmlaag is het mogelijk de folie te herpositioneren. Door de folie te verwarmen met een fohn versoepel je de folie waardoor deze makkelijk in de juist vorm te wrijven is. Blijkt het toch niet goed te zijn verwarm je het weer en trek je het los en doe je het opnieuw. Dit zijn typische eigenschappen van wrapping folie en hiermee onderscheid de folie zich van andere folies.


 1. Verwijder alle verwijderbare onderdelen zoals bijv. een stootstrip, knipperlicht of embleem.
 2. Maak de ondergrond goed schoon en vergeet hierbij niet de randen waar de folie omheen gevouwen wordt. Deze zijn vaak erg vies en hierdoor hecht de folie niet goed en das nou net niet de bedoeling. Goed poetsen dus!
 3. Verwijder het rugpapier en positioneer de folie op de ondergrond. Let op dat je overal voldoende folie overhoudt om over de randen te vouwen. 
 4. Wrijf de folie goed aan met een rakel met vilt. Kijk hiervoor even op youtube, zien is makkelijker dan alleen lezen. Helaas hebben we nog geen eigen filmpje met hoe je een auto wrapt. Maar zodra we dit hebben plaatsen we dit uiteraard op de site!
 5. Heb je een deel gedaan en merk je dat de folie begint te trekken vanwege de bolling van het plaatwerk bijvoorbeeld, pak dan de fohn en verwarm de folie. Door het verwarmen van de folie versoepelt deze en is de folie makkelijker in de juiste positie en dus strak te wrijven. Zorg dat de fohn niet te warm of te koud is. De folie kan natuurlijk smelten als je de fohn te warm hebt staan en versoepelt niet als deze te koud staat. Je kunt overigens een gewone fohn gebruiken, maar ook een fohn uit de bouwmarkt. 
 6. Zit alles goed op z'n plek dan ga je alles dood fohnen, zoals ze dat noemen. Hiermee zorg je dat alle hoeken gefixeerd zijn. 
 7. Begin nu met het wegsnijden van de overtollige folie. Let op dat je de lak niet beschadigd. Vouw de randen nogmaals goed aan.
 8. Monteer alle los gehaalde onderdelen weer op z'n plek en geniet van het resultaat!
 9. Wij raden wel aan om echt wat filmpjes op youtube te kijken zodat je nog beter voorbereid bent.