Custom stickers

 

Soms ben je al heel lang op zoek naar een speciale sticker, maar in geen enkele webwinkel kun je vinden wat je zoekt. Wat doe je dan?

 

'Dan maak je gebruik van onze custom sticker service!'

 

Maar laten we bij het begin beginnen, wat is een custom sticker precies?

Een custom sticker is een sticker die wij niet in ons standaard sticker assortiment hebben staan. Je vindt 'm dus niet letterlijk terug in onze webshop. Je kunt hierbij denken aan een muursticker met een eigen tekst en/of afbeelding, autostickers zoals achterruitreclame, voetstapstickers met een eigen ontwerp. Maar ook als je bijvoorbeeld een leuke decoratiesticker hebt gezien voor de kinderkamer en je wilt er een naam bij. Of je hebt een striping gezien, maar je wilt 'm net even anders hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

 

Nu wil jij graag een custom sticker, maar hoe werkt dat eigenlijk?

Om te beginnen moeten wij natuurlijk weten wat je graag wilt. Een tekst op de muur, 500 stickertjes met je clublogo erop of een striping die net wat cooler is dan die van je buurman. Laten we als voorbeeld een tekst muursticker nemen. Soms stuurt een klant ons een mail met daarin de vraag: ik wil graag een sticker op de muur met mijn eigen tekst. Wat kost dat? Dat is voor ons te weinig informatie om een prijsopgave mee te maken.

 

Belangrijk is daarom om vooraf goed te bedenken wat je wilt. Hoe groot mag de muursticker zijn, wil je hem in 1 kleur of meerdere kleuren, heb je een voorkeur voor een lettertype? Kortom, probeer ons uit te leggen wat je in gedachte hebt. Wij gaan aan de slag met alle gekregen informatie en maken voor jou een prijsopgave voor de gewenste muursticker. Vind je de prijs ok? Dan gaat onze ontwerpster aan de slag om vrijblijvend een voorbeeld voor je te maken. Dit doen wij in speciale ontwerp software zodat we de muursticker nog makkelijk kunnen aanpassen mocht je iets verandert willen hebben. Is het ontwerp door jou goedgekeurd dan sturen wij je een link waarmee je hem kunt bestellen en enkele dagen later heb je de muursticker in huis.

 

Zo werkt het ook voor autostickers en stripings. Probeer ons zo duidelijk mogelijk uit te leggen, of te laten zien aan de hand van een afbeelding die je op google hebt gevonden, wat jij graag als sticker op je auto wilt. Wij gaan dan kijken of het mogelijk is, en zo ja, wat dit gaat kosten.

 

Kun je van ieder idee, afbeelding of bestand een sticker maken?

Niet altijd. Soms is de gestuurde afbeelding van dermate slechte kwaliteit dat dit niet te gebruiken is om een sticker van te maken. Ook komt het voor dat het ontwerp of het voorbeeld te ingewikkeld is om na te maken of is het technisch gewoon niet mogelijk om er een sticker van te maken. In dat geval proberen wij een ontwerp te maken dat er op lijkt of we maken een alternatief voorbeeld.

 

Om een sticker te kunnen maken hebben wij een bestand nodig dat voldoet aan de eisen. We werken met twee soorten bestanden. Pixel bestanden en vector bestanden.

 

Een pixel bestand is een foto of een afbeelding, vaak bewaard als jpg of png. Voor een goede afdruk is de resolutie belangrijk. Dit zijn de pixels (vierkantjes) per centimeter. Tussen de 250 en 300 pixels per centimeter, ook wel dots per inch (dpi) genoemd, is voldoende voor een goede afdruk. 

 

Daarnaast heb je ook vector bestanden, vaak bewaard als ai, eps of pdf. Dit is een lijntekening, waarbij de lijnen een bepaalde plaatsing, vulling en dikte hebben. Een vector bestand kun je vergroten zonder kwaliteitsverlies. 

 

Hoe controleer ik of ik een pixel of een vector bestand heb?

Open de afbeelding in een fotoviewer op je computer en zoom sterk in. Blijft het beeld even scherp, dan is het een vector bestand. Worden de pixels (kleine vierkantjes) zichtbaar dan heb je te maken met een pixel bestand.

 

Is het duur om je eigen sticker te laten maken?

Dat ligt eraan hoeveel tijd het ons kost om jouw idee uit te werken. In veel gevallen ligt de prijs maar een paar euro boven de prijs van onze standaard stickers. We vertellen je echter altijd vooraf precies hoeveel het gaat kosten.  Ook proberen wij je altijd zo goed mogelijk te adviseren. Wij hebben natuurlijk veel ervaring en soms kunnen kleine aanpassingen gewoon net wat handiger zijn, veel kosten besparen of een mooier ontwerp opleveren.