De nieuwe internationale regelgeving vanaf 1 januari 2020.

Misschien heb je het al gemerkt, maar indien je vanuit Belgie bij ons stickers bestelt betaal je vanaf 1 januari een hoger tarief aan verzendkosten dan voorheen. Dit heeft te maken met de nieuwe internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, waardoor er een strikt onderscheid tussen documenten en goederen gemaakt wordt. Kort door de bocht betekent dit dat wij verplicht zijn internationale zendingen (bijv. naar Belgie of Duitsland) altijd te voorzien van een barcode. Stickers die wij eerst per brief konden frankeren, moeten nu als pakketpost gefrankeerd worden. Ongeacht het gewicht of de waarde van de stickers. In sommige gevallen betekent dit helaas dat de verzendkosten hoger zijn dan de waarde van de bestelling. Voorheen konden wij een lager verzendtarief hanteren door een gemiddelde te nemen tussen brievenbus zendingen en pakketten. Vanaf 1 januari 2020 moeten wij helaas alle internationale zendingen van stickers als pakketpost doorberekenen.

 

Binnen Nederland blijven wij gratis verzending aanbieden.

Hoewel ieder jaar de prijzen voor het versturen van stickers binnen Nederland stijgen is het ons gelukt om ook in 2020 nog steeds gratis verzending aan te kunnen bieden. De hogere kosten kunnen wij deels dekken doordat wij nog steeds goed doorgroeien in het aantal zendingen per jaar. Mede daardoor hebben wij een deel van de extra kosten kunnen dekken. De rest nemen wij voor onze rekening.

 

Zendingen naar België en Duitsland zijn tegenwoordig standaard verzekerd.

Omdat wij tegenwoordig (verplicht) alles als pakketpost naar het buitenland sturen betekent dit ook dat al deze zendingen standaard verzekerd zijn. Hierdoor kunnen wij bij bezorg problemen een snelle oplossing bieden richting de klant. Bijkomende voordelen zijn dat pakketpost vrijwel nooit zoekraakt, in tegenstelling tot internationale brievenbus zendingen, en de bezorging een stuk sneller is. Wij merkten tot onze eigen grote ergernis dat brievenbus post naar België en Duitsland soms een week onderweg was. Pakketpost wordt in de regel binnen 24-48 uur bezorgd.