(Auto) Stickers spiegelen.

Wij merken regelmatig dat er onduidelijkheid is over wanneer stickers nu wel of niet gespiegeld moeten worden. In dit blog gaan we proberen om dit duidelijk uit te leggen.

 

Wanneer moeten stickers wel gespiegeld worden?

Een van de meest voorkomende situaties is waarbij een sticker een de binnenzijde van een raam geplakt wordt, maar van buitenaf zichtbaar of leesbaar moet zijn. Denk hierbij aan een geboortesticker als je 2 hoog in een appartement woont of een etalage van een winkel. De stickers kan dan gespiegeld geleverd worden en wordt aan de binnenzijde van het raam geplakt. Van buiten gezien is de sticker dan weer 'normaal' en zal eventuele tekst gewoon leesbaar zijn. 

 

Wanneer moeten stickers niet gespiegeld worden?

Deze situatie doet zich meestal voor bij tekst stickers welke op een auto geplakt worden. Een goed voorbeeld is onze Vrrrooom sticker. Woorden worden van links naar rechts gelezen. Daarbij maakt het niet uit of de sticker aan de bestuurders of passagiers zijde geplakt wordt. Lezen is van links naar rechts! Bestel je deze sticker in tweevoud waarvan 1 gespiegeld dan komt er aan 1 kant van de auto mmoooorrrrV te staan. In dit geval moet je dus gewoon 2 identieke exemplaren kopen.

Spiegelen ten opzichte van elkaar?

Stel je wilt de stickers gespiegeld hebben ten opzichte van elkaar, bijvoorbeeld bij een afbeelding van een paard welke aan beide zijden van de trailer dezelfde kant op kijkt. Bestel de sticker dan 2 keer. 1x normaal en 1x gespiegeld. Wij zien vaker dat klanten dat klanten de optie 'sticker spiegelen' aanvinken en dan 2 invullen bij het aantal. In dat geval krijg je dus 2 gespiegelde stickers en niet 2 ten opzichte van elkaar gespiegelde stickers! Een groot verschil. Om zoveel mogelijk vergissingen te voorkomen verkopen wij dit soort stickers (paardentrailer stickers en autostripings) vaak als een set waarbij de stickers als een t.o.v. elkaar gespiegelde set geleverd worden.

Twijfel je nog?

Neem dan even contact met ons op en beschrijf de situatie. Wij kunnen je dan adviseren hoe de stickers besteld moeten worden.